Tag: osobní údaje


GDPRLock

25

Říj 2017

Obce ve světle GDPR

Jak velkého počtu subjektů se GDPR týká? Podle údajů zveřejněných Českým statistickým úřadem existovalo k 27. 5. 2016 na území České republiky 6259 obcí. Všechny tyto obce, stejně jako jiné subjekty, musí do 25. 5. 2017 připravit své systémy na účinnost nového nařízení o ochraně osobních údajů GDPR. Povinnosti obcí vyplývající z GDPR Vzhledem k množství informací zpracovávaných obcemi a množství činností, které obce provádějí (od...

Čtěte více...

Čtěte více


GDPR EU

29

Zář 2017

GDPR – jak se na něj připravit?

Jak se nás dotkne GDPR? V České replice snad už není podnikatel, který by alespoň zmínkou neslyšel o nařízení EU o ochraně osobních údajů (GDPR). V praxi se často setkáváme především se dvěma druhy podnikatelů. První skupinou jsou ti, kteří tajně doufají, že se na ně GDPR nevztahuje, jelikož mají za to, že žádné osobní údaje nezpracovávají. Druhá skupina pak už je smířena s tím, že se na...

Čtěte více...

Čtěte více


Byl zveřejněn první návrh zákona o zpracování osobních údajů

31

Srp 2017

Byl zveřejněn první návrh zákona o zpracování osobních údajů

Změna zákona o ochraně osobních údajů V druhé polovině srpna 2017 byl Ministerstvem vnitra jakožto překladatelem zveřejněn dlouho očekávaný návrh zákona o zpracování osobních údajů. Tento zákon by měl nahradit dosavadní zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, a přizpůsobit tak českou legislativu GDPR, jehož účinnost se kvapem blíží. V čem se návrh liší od orginálního znění? Návrh zákona o zpracování osobních údajů mimo jiné...

Čtěte více...

Čtěte více


Cloudové služby a GDPR

15

Srp 2017

Cloudové služby a GDPR

Jaký je vztah cloudových služeb a GDPR? V našem blogu jsme se již opakovaně zabývali vztahem zdravotnictví a GDPR. V této souvislosti nás zaujal nedávný článek uveřejněný v Hospodářských novinách nazvaný „Všeobecná fakultní nemocnice jako první ve střední Evropě přesunula data do cloudu“. Vzhledem ke skutečnosti, že obliba cloudů u českých společností stoupá, jak vyplývá například i ze článku „Hlavní brzdou rozvoje cloudu zůstávají obavy o bezpečnost“,...

Čtěte více...

Čtěte více